Ann Thorup

Profil

At male er for mig fordybelse. Det indeholder hele spektret af glæde og sorg og ikke mindst muligheden for total forglemmelse - ja nærmest en form for terapi, som jeg i den grad bruger og måske nogle gange misbruger.

Min kreativitet har mange ansigter, og jeg har været igennem forskellige måder at udtrykke mig på. Keramikken var i flere år min force, og med eget værksted blev det til en hel del figurer og meget andet "kun til pynt ting". Jeg har kreeret hatte, syet festrober, skrevet sange, lavet trolde/dukker, lavet smykker - og sikkert endnu mere. Det gennemgående har dog altid været at tegne og male.

Nu har maleriet helt taget over og vundet den kreative kamp. Jeg er maler! Sådan er det bare, og jeg nyder det. Jeg er vestjyde og kommer fra en dejlig familie med 7 ældre brødre, og hvor jeg som rosinen i pølseenden blev den eneste pige. Det lærer man et og andet af - blandt andet ikke at give op - men give igen! Sådan har mit liv formet sig i med -og modgang som for de fleste andre.

Jeg er gift, har en voksen datter og både mand og datter synes for det meste, at det er helt fint, at jeg lukker døren og maler - og det gør jeg ofte. For mig med min vestjyske opvækst er KUNSTNER et alt for stort ord, som skal bruges varsomt og med omtanke. Jeg er "LIVSLÆRT LYSTMALER" med undervisning og mange kurser i bagagen. Maler af hjertets lyst, glæder mig når nogen mener, jeg er værd at investere i. Det er der heldigvis en del som gør, så jeg er til stadighed en lallende glad optimist.

Galleriannx

Navnet er valgt af flere grunde. Helt indelysende fordi jeg hedder Ann, men også fordi vi lige i nærheden har et kæmpe galleri, som man kører forbi på vej til mit lille ydmyge sted. Et lille anneks, vedhæng til det kæmpe store flotte sted, er lige hvad galleriannx er.

Her er ingen ekstra procenter til galleriejeren, ingen ekstra udgifter til varme, lys og husleje, og man kan være heldig at få gratis kaffe/te. Dette er i sig selv en rigtig god grund til at ringe for en fremvisning for både private og kunstforeninger. Her hos mig udstilles mine malerier, og kun mine, i vores private hjem, hvor alle er velkommen - både oppe og nede.

Her er absolut ingen købetvang - så kom og nyd mine malerier i fred og ro. Billederne skal ikke nødvendigvis analyseres, blot betragtes - så eventuel tolkning er helt op til beskueren.

På hjerteligt gensyn i Galleri AnnX.

Lille udpluk af udstillinger:

Arbejdende udstilling: Gulbene, Letland og Middelfart kulturnat.
Gallerier
Kunstforeninger
Kunstsalen Fredericia Herning kommune
Jubilæums udstilling: Toftebjerg Medborgerhus.
Turistbureauer
Tandlægehuse
Lægehuse
Medborgerhuse
Rådhuse
Banker
Malerier optaget på censurerede udstillinger